Huvudtävling information

Här kommer vi lägga upp all information inför huvudtävlingen som kommer hållas i början på maj 2024.
Temat för årets tävling är postapokalyps.

Regler version 1.2 : 11e mars 2024

Bli volontär

vi söker löpande volontärer till att arrangera robottävlingen, maila it@tekniskfysik.se

Precisionsmoment

I detta moment ska roboten ta sig igenom en bana med hinder av olika typ och form, hämta ett specifikt objekt och ta sig till start, samma väg tillbaka.. Här gynnas laget av att ha en robot som kan styras på olika sätt för olika situationer och med hög noggrannhet.
Banan är svart, platt och en vit linje går längs golvet från boet fram till målet.

 

Capture the flag

Varje lag får ett antal flaggor utplacerade på banan på okända platser. Lagen ska ta sig fram på banan och samla in sina flaggor. Dessa ska lämnas i boet. Varje flagga ger en viss poäng. Men så lätt är det inte. I år har vi en dynamisk bana med två helt nya utmaningar. I mitten av banan där det tidigare år brukat vara en pyramid, är det i år en mekanisk snurrande dörr med fyra väggar.

Banan är också indelad i fyra sektioner med vägar emellan, dessa kan du transportera dig emellan över ”vippbrädor” som behöver vara nedfällda i din riktning för att du ska kunna ta dig över. Men banan ändras dynamiskt under tävlingens gång,

 

Balloon wars

Tävlingens finalmoment är en klassiker som kommer tillbaka med vissa nyheter. Här ska robotarna spräcka sin motståndares ballong utan att själva få sin ballong spräckt. Lagen får inte bygga in ballongen för att skydda den och kommer få en fästanordning på vilken ballongen kommer att sitta på en specificerad höjd från roboten.

För att klara detta moment bra behöver roboten kunna ta sig fram på olika underlag, i olika terräng och forcera flera olika sorters hinder samt kunna undvika och konfrontera sina motståndare effektivt.

 

Regler

 Tveka inte att ställa frågor till it@tekniskfysik.se eller direkt till någon i Robotgruppen. Reglerna kommer uppdateras fram till innan tävlingen.